Kläder för väder

Oavsett om vi ska ut och jaga eller bara vara ute i naturen så är rätt kläder något som väger väldigt tungt. Det värsta som finns är att frysa när man ska vara redo för en utomhusaktivitet hela dagen. Det är viktigt att helt enkelt ha kläder efter väder och detta i form av jaktkläder från Jägarliv kommer definitivt lösa dina problem. Här kan du botanisera i stora utbud av jakt- och fritidskläder som verkligen passar bra inför en heldag i skogen eller på jakten – under alla tänkbara väderförhållanden.

Du kan hitta kläder för både herr och dam och det i form av allt från jackor, jaktbyxor, underställ, västar, kängor, rejäla gummistövlar, fleeceplagg samt strumpor. Men frågan är då, hur ska man egentligen tänka inför kommande heldag i skogen om det regnar och ska bli kallt eller om du vet om att solen ska skina hela dagen och temperaturerna ska hålla sig ganska högt?

Visst finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder?

Dels så är det viktigt att tänka på att man oftast sitter länge under en jakt, ett pass är på några timmar och det är då givetvis viktigt att du är rätt klädd för detta. Är det kallt och blött så ska du tänka på att alltid klä dig lager-på-lager. Närmst kroppen ska du då ha ett underställ i funktionstyp och något att rekommendera är då ett ställ i exempelvis merinoull som håller varmt men även låter fukten transporteras från kroppen. Välj sedan ett mellanlager så som en fleecetröja eller relativt värmande tröja som du kanske kan ta av dig till om det skulle bli varmare. Ytterst bör du tänka vattenavvisande i både byxor och jacka.

Att dessutom undvika att frysa om fötterna är superviktigt, börjar du frysa där så är det oftast kört för att vara ärlig. Satsa i så fall på ett par fodrade gummistövlar eller rejäla känkor och stötta upp med passande strumpor. Du hittar jaktkläder från Jägarliv via deras hemsida och jag hoppas du får en fantastisk vistelse i skogen!