Skohorn är bra verktyg

Att ge sig ut och scouta är både roligt och härligt. Det finns ingenting som är så skönt än att ta in dofterna från naturen efter man har gått ett antal kilometer med packning på ryggen. Det gäller att tänka på det mesta och ha med sig det man kan tänkas behöva. Allt från vattenbehållare till sovtält och allt där emellan. Någonting som många ofta glömmer att ta med sig är någonting som underlättar att ta av och på sig skorna när man behöver göra det.

Ska man ge sig av snabbt så är små skohorn bra verktyg för att ta på sig skorna ordentligt. Eftersom man som scout vandrar mycket i naturen behöver man ha skorna på ordentligt. Har man inte det blir det lätt problem med fötterna, man får ont i fötterna, skorna trampas sönder scoutvandringen kännas då förstörd. Det spelar egentligen ingen roll om man väljer metall eller trä, men då metall brukar ha längre levnadslängd så är skohorn i metall att föredra. Metallskohorn kommer ofta i två eller tre olika storlekar, små, lite större och störst. De största är bra att ha hemma i hallen, men för en scoututflykt eller på annan sorts resa är den minsta storleken bäst. Den är lättare att packa ner, väger mindre och tar inte upp mycket plats i ryggsäcken. Väljer man den modellen utan ”krok” blir det ännu mer plats över till annat.

Med ett bra skohorn kan man hålla ute smuts och lera från tälten och hålla borta strumpor från smuts och lera. Då fötterna kommer lätt i skorna med hjälp av skohorn, är det bara att sätta sig ner vid tältets öppning och ta på en sko i taget. Så nästa gång det är dags för scoututflykt eller annan resa som innebär sova borta, ta med ett litet skohorn.

Ta också med skyddskläder med reflex, det gör att ni inte kommer att frysa när ni är ute, och framförallt kommer ni bli sedda av alla bilar.