Lite tankar angående jaktkläder efter jaktsäsongen

Den senaste hösten och vintern var annorlunda för många av oss som jagar, jämfört med andra år. Dels med den pandemisituation som råder och dels för att det blev riktigt kallt på många år. I och med att man knappt har kunnat umgås socialt har jag och många med mig, vistats ovanligt mycket ute i skog och mark, både med hund och bössa men också med ryggsäcken fylld med termosar och mackor. Detta ställer lite högre krav på de jaktkläder man bär, att de dels är bekväma att använda såpass ofta och att de klarar av de omställningar som vi har i vädret här i Västsverige där jag finns.

Det är alltid rätt att satsa på kvalitet även om det kostar

Med tanke på de summor många av oss redan lägger på våra hundar, vapen och att arrendera jaktmarker, vore det ju bara dumt att inte se till att skaffa jaktkläder som fyller sin funktion på bästa sätt. Vi har ju alla våra favoritbutiker som  vi återkommer till, så även jag, men i höstas provade jag en ny butik och blev väldigt positivt överraskad. Efter att ha halkat på en isfläck i vinter lyckades jag att bryta foten, och det slutade med 6 veckor i gips, men det värsta var att doktorn fick klippa upp mina byxor för att få av dem. Medans jag ändå var sittande med foten i gips kikade jag runt efter nya byxor och hittade en butik för jaktkläder som verkade lovande. Nu har jag ett par camouflage färgade byxor för första gången, de är rejält sköna och jag längtar efter att få testa dem i jakt senare i år. Hittills lever de upp till sin kostnad och jag hoppas mycket på dem.  Happy hunting och var rädda om era fötter.