Ta alltid med koppartråd på scoutresa

Vare sig man vandrar i de svenska skogarna eller i någon av Kanadas enorma nationalparker så bör man alltid ha med sig en del basgrejer i ryggsäcken.

Behållare för vatten – Om det är någonting som man absolut inte får glömma när man ger sig ut i vildmarken så är det behåller för färskt vatten. Vatten är en av de saker i livet som vi människor inte kan vara utan för länge, max 3 dagar kan man klara sig utan det. Det är därför som man behöver en behållare som man kan fylla på i en rinnande å eller flod. Viktigt att tänka på är att vattnet som man fyller behållaren med är just rinnande. I stillastående vatten frodas bakterier och andra faror. Det finns specialutrustning som bärbar vattenrenare, men som scout ska man kunna klara sig utan moderniteter.

Mattillbehör – Det kan vara bra att ha med sig någon form av ministekpanna eller kastrull, samt assiett. Det är inte säkert att man kan få tag på kött (om man inte jagar harar eller liknande) men det kan ändå vara bra att ha tillbehör för matberedning. Assietten gör det möjligt att lägga upp maten på separata fat. Tänk på att skrubba mattillbehören noga efter användning, gör det vid en rinnande flod eller å.

Skydd över natten – Att sova under bar himmel kan vara hur skönt som helst, men en erfaren scout vet att man sover bäst i tält. Tältet skyddar inte bara mot kyla, utan också mot insekter och andra vind. Det bästa är att försöka optimera sängplatserna, därför bör man använda tält med plats för 2-3 personer.

Olika sorters verktyg – Ett verktyg som scouter har upptäckt har många användningsområden är billig koppartråd. Med koppartråd kan man bland annat skapa improviserade snören, värmeledare och mycket annat.

Första hjälpen får inte glömmas bort – Att ha med sig en liten förbandslåda med allt från motgift till bandage och plåster bör varje scoutgrupp göra.

Detta var några saker man som scout bör tänka på när man är ute i vildmarken.