100 lätta låtar för gitarr

Jag vet inte om alla har fått chansen i skolan att få spela ett instrument under mellanstadiet? När jag växte upp i en liten ort utanför Strängnäs så fick vi välja vilket instrument vi ville lära oss att spela. Jag tror att det var så att i lågstadiet spelade vi blockflöjt som enda alternativ och fick lektioner, alla som spelade gick samtidigt. Men när vi kom upp till mellanstadiet fick vi plötsligt välja bland olika instrument, gitarr och piano var mest populärt. Jag vet att jag köpte ett häfte som hette ”100 lätta låtar för gitarr” som jag lärde mig i princip utantill och jag var så stolt varje gång jag fick spela upp en ny låt för min musiklärare. Jag älskade att spela gitarr.

Lätta låtar till svårare

Självklart var låtarna jag fick lära mig att spela på min gitarr väldigt lätta i början, dels för att alla skulle ha chansen att lära sig från grunden och dels för att det är positivt att kunna lyckas med något. Men jag tyckte att det var så fantastiskt så efter att jag snabbt hade lärt mig de 100 lätta låtarna för gitarr utantill, så fick min mamma gå till musikaffären för att köpa fler låthäften. Nu ville jag även ha text till låtarna så att jag kunde sjunga med när jag spelade.

Att spela gitarr är populärt

Just det där med att spela gitarr är väldigt speciellt eftersom du kan ta med dig din gitarr överallt, vilket blir ganska mycket svårare med ett piano, då får du skaffa dig en synth som är portabel istället. Men en gitarr och några riviga kända låtar framför en brasa är en verklig brudmagnet som alla borde satsa på istället för bastuba, fiol eller något annat instrument som hör hemma i en orkester. Alla gillar den som kan spela gitarr vid lägerelden!