Ravi får hjälp av en flyttfirma utomlands

Vi kommer få en ny kollega på mitt jobb om 2 månader. Han heter Ravi och kommer från Indien. Ravi jobbar idag på ett It-bolag i New Delhi. Ravi arbetar med SQL-integrationer för kunder i Asien och han har en kompetens vi sökt länge. Mitt bolag håller på att expandera utomlands och just nu har vi börjat få kunder i Asien.

Ravi flyttar hit om 2 veckor, vi har hjälpt honom med en flyttfirma utomlands som fixar packning och transport av saker hit till Sverige. Vi har även löst boende åt Ravi. Chefens syster arbetar på ett byggbolag och hon har mycket bra kontakter med hyresvärdar. Ravi kommer få flytta in i en hyresrätt på 54 kvm.

Det är väldigt praktiskt att anlita en flyttfirma utomlands. Jag trodde det skulle vara mer krångel, men allt har löst sig väldigt bra kring Ravis flytt. Ravi har släktingar här i Sverige, så han kommer acklimatisera sig med hjälp av både oss och sin släkt. Du kanske undrar hur Ravi kommer lösa det med språket när han kommer hit? Ravi är ett språkgeni och har under 2 månader redan börjat lära sig tala svenska, han kommer fortsätta med språkkurser när han anländer till Sverige. Vi har anmält honom till kurser genom SFI.

Jag är bra på svenska och engelska och kan även tala lite tyska. Min tyska är tillräcklig för att göra mig hyfsat förstådd om jag behöver tala med tysktalande personer. Jag läste tyska 3 år på gymnasiet.

Vilket språk kommer bli viktigt att kunna i framtiden? De flesta menar att kinesiska språk är framtiden, med tanke på att Kina håller på och ta över som det ledande landet i världen efter USA. Jag hade gärna lärt mig kinesiska, men tycker det verkar vara ett svårt språk att lära sig.