En scout måste kunna ta hand om en balkonglåda också

Att vara scout innebär att man lever i harmoni och visar respekt mot naturen och allt som lever där. Det spelar ingen roll om det handlar om en blomma eller ett djur, en scout ser båda som något att visa respekt mot. Detta innebär att man som scout inte stör djur i deras bon/iden och man plockar endast grenar och kvistar som redan ligger på marken. Att värna om naturen är förstås något som inte bara scouter gör, alla godhjärtade barn och vuxna värnar om djur och natur. Att värna om djur och natur är något som barn får lära sig redan vid 4-5 års åldern, i förskolan.

Detta värnande av djur och natur sträcker sig även utanför naturen och in i hemmet, där alla husdjur och inredningsväxter bor. Allt från hunden på golvet till växterna i en balkonglåda på balkongen tas omhand.

På tal om barn, fick nyligen besök av ett gäng tredjeklassare som samlade in pengar till en klasskassa , jag fick snällt avböja ett köp då jag redan köpt så mycket i december, att jag denna månaden lever på begränsat kapital. Det är tur att jag har scouterfarenhet, då jag med erfarenheterna kan klara mig på egen hand, utan att behöva köpa dyra färdigrätter eller andra dyrbarheter. Jag kan till exempel laga en riktigt god (enligt mig) korvstroganoff med ris och ärtor. Kanske skriver ner receptet någon gång och postar det i ett inlägg här på bloggen. Tills vidare, ha det bra.

Kommentarer är stängda.